Historien om FloodFrame

 

Begyndelsen og udviklingen

Begyndelsen af FloodFrame var i vinteren 2013/2014. Det er baseret på en idé, som lægen Peter Blyme fik, da han så de voldsomme og ødelæggende oversvømmelser i Nordeuropa samme vinter. Han fik derfor idéen om at pakke et hus ind i en beskyttende dug for at sikre det mod oversvømmelse.

Med denne idé tiltrak Peter Blyme og hans partner Susanne T Nielsen interesse fra det anerkendte Dansk Teknologisk Institut og Dansk Hydraulisk Institut, som begge deltog og engagerede sig i den videre udvikling af idéen. Miljøstyrelsen finansierede denne udvikling af FloodFrame fra 2014-2016 via deres Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram.

Udviklingsprocessen indebar adskillige tests af materialer, styrkeberegninger, holdbarhed, vandgennemtrængelighed gennem jord, vind- og bølgekræfter, lige så vel som flere tests i naturlige størrelsesforhold i verdensklasse-laboratorierne hos Dansk Hydraulisk Institut. Den endelige prototype var succesfuldt testet ”i virkeligheden” i december 2016.

Desuden har FloodFrame etableret et samarbejde med A&M University i Houston TAMU, som laver udregninger vedrørende de specifikke jord- og vejrforhold der er gældende i det sydvestlige USA.

 

Virksomheden og personerne bag

FloodFrame A/S blev etableret i 2017. Virksomheden har sit hovedkvarter nord for København, hvor også FloodFrame Demonstrationscenter er placeret i Science Park hos DTU.

FloodFrame er ledet af adm. direktør Susanne T Nielsen. Hun har 27 års ledelseserfaring fra byggesektoren som direktør for store internationale arkitekt- og ingeniørfirmaer i Skandinavien i mere end to årtier. Teknisk Direktør, Daniel Mortensen, har mere end 20 års erfaring som bygningsentreprenør og ingeniør og har været en del af udviklingen af FloodFrame siden 2014.

Vores vision i FloodFrame er at beskytte folks hjem fra de voldsomme og ødelæggende effekter af oversvømmelse med en simpel, automatisk og effektiv løsning.

 

Partnere 

Kernen af FloodFrame er en vandtæt dug, fremstillet af den 200 år gamle globale virksomhed DuPont, en af verdens mest berømte producenter af materialer. Dugen er produceret i DuPont’s fabrikker i Luxemburg og Delaware. Den har været brugt i byggeindustrien siden 1955, så dens vandtætte og holdbare egenskaber må siges at have stået sin prøve. FloodFrame A/S og DuPont Inc. har etableret et stærk samarbejde.

Desuden har FloodFrame A/S licensaftaler med professionelle salgs- og installationsvirksomheder i de følgende lande, som installerer FloodFrames:

Danmark: Gartner Gottlieb

www.gartnergottlieb.dk

kontakt: mail@gartnergottlieb.dk

Tyskland: FloodFrame GMBH

kontakt: NB@floodframe.com

USA

Vi er også tilstede i England og Australien med forskellige projekter på vej.

Hvad er FloodFrame?

Læs mere

Køb en FloodFrame

Læs mere

Vil du vide mere?

Læs mere