N'hésitez pas à nous contacter au +(0)6 86 26 84 14 ra@floodframe.com

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1065″ img_size=”1400×500″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row is_container=”4″][vc_column][vc_btn title=”Tilbage” align=”right” link=”url:https%3A%2F%2Ffloodframe.com%2Fvil-du-vide-mere%2F|title:Vil%20du%20vide%20mere%3F%20S%C3%A5%20kig%20her!||”][floodframe_text_area]

Tilskud, Forsikringsrabat og Selvrisiko

Et vigtigt aspekt i forbindelse med at få etableret din nye FloodFrame er naturligvis finansieringen, og findes der tilskudsordninger eller forsikringsrabat til at få oversvømmelsessikret dit hus med FloodFrame? Vi har samlet relevant information til dig her:

Tilskud:

Hvad kan jeg få tilskud til? Hvordan søger man tilskud? og hvor kan der søges?

BoligJob-ordningen, også kendt som ”håndværkerfradraget”, giver mulighed for at få tilskud til renovationsarbejde i boliger. Tilskuddet er blevet gjort permanent efter regeringen har forhandlet en ny finanslov på plads for 2018. Det betyder blandt andet, at der kan gives tilskud til en række klimatilpasningsløsninger. I 2016 og 2017 er fradraget på op til 12.000 kr. pr. person for energirenoveringer, klimatilpasninger mv.

Se mere om BoligJobordningen og tilskud her:

Rabat på din forsikring:

Hvis du véd at din bolig er i et område med risiko for oversvømmelse, er det en god idé at tjekke, om du er ordentligt forsikret. Find ud af om din forsikring dækker ved oversvømmelse og storm? Det bør vides, hvad der er dit ansvar, og hvad forsikringsselskabet kræver, at du gør for at begrænse skader på dit hus. Din husforsikring dækker ikke oversvømmelser, der skyldes stormflod eller vand fra åer og vandløb. I visse tilfælde kan du få erstatning fra Stormrådet, når de har erklæret stormflod.

Du kan dernæst undersøge, om du kan få rabat på din forsikring, hvis du klimasikrer dit hus med fx en FloodFrame. Flere forsikringsselskaber giver for eksempel forskellige former for rabat på husforsikringen, hvis du har reduceret risikoen for skader på dit hus og sårbarheden over for stormflod.

Hvis du gennemfører et klimatilpasningstjek hos et firma, der står på Miljø- og Fødevareministeriets liste og følger fagmandens anbefalinger, giver nogle forsikringsselskaber også rabat. Der kan også være rabat på husforsikringen, hvis din kommune har gjort noget særligt for at sikre mod oversvømmelse. Så husk altid at spørge din forsikring.

I FloodFrame er vi i øjeblikket i dialog med en række forsikringsselskaber om muligheden for at få forsikringsrabat. Det vil vi naturligvis løbende opdatere på.

Læs mere om Forsikringsrabat her: Forsikringsrabat[/floodframe_text_area][floodframe_text_area]BBR-registrering af oversvømmelse påvirker husprisen:

Når et hus har været oversvømmet vil det blive registreret i BBR, hvilket kan gøre at prisen på huset falder. Hør Carsten forklare det i videoen:[/floodframe_text_area][floodframe_banner_content_video video_type=”vimeo” show_video=”true” image=”1232″ play_icon=”592″ video_url=”https://vimeo.com/268952991″][vc_empty_space][floodframe_text_area]Selvrisiko ved stormflodserstatning:

Hvis du overvejer etablering af det nye FloodFrame system, så er det værd at tage in mente, at der alternativt vil være en selvrisiko ved erstatning efter stormflodssager, når man fx ikke har etableret en FloodFrame. Nogle boligejere kan få erstatning fra Stormrådet efter en erklæret stormflod, men der vil altid være en selvrisiko, som bliver trukket fra i erstatningsbeløbet. Selvrisikoen er afhængig af, hvad du får erstatning for.  Det vil altså sige helt konkret, at hvis du overvejer at etablere en FloodFrame, så husk på, at man vil skulle betale en selvrisiko ved eventuel selvrisiko vandskade på dit hus.  Her kan du se, hvad selvrisikoen er for de forskellige skadestyper:[/floodframe_text_area][vc_column_text css=”.vc_custom_1523047542807{border-top-width: 2px !important;border-right-width: 2px !important;border-bottom-width: 2px !important;border-left-width: 2px !important;padding-top: 15px !important;padding-right: 15px !important;padding-bottom: 15px !important;padding-left: 15px !important;border-left-color: #000000 !important;border-left-style: dotted !important;border-right-color: #000000 !important;border-right-style: dotted !important;border-top-color: #000000 !important;border-top-style: dotted !important;border-bottom-color: #000000 !important;border-bottom-style: dotted !important;}”]Løsøre:

5 % af den samlede erstatning, dog minimum 5.000 kr.

Private bygninger:

5 % ved første stormflodsskade

10 % ved anden stormflodsskade og

15 % ved 3. og senere stormflodsskader, dog minimum 5.000 kr.

Den samlede selvrisiko ved skader på helårsbeboelse og løsøre heri kan højst udgøre 30.000 kr.

Fritidshuse:

10 % ved første stormflodsskade,

15 % ved anden stormflodsskade og

20 % ved 3. og senere stormflodsskader, dog minimum 10.000 kr.

Den samlede selvrisiko ved skader på fritidshus og løsøre heri kan højst udgøre 50.000 kr.

Erhvervsbygninger:

10 % ved første stormflodsskade

15 % ved anden stormflodsskade og

20 % ved 3. og senere stormflodsskader, dog minimum 10.000 kr.

Dit forsikringsselskab afgør om du kan få erstatning

Du modtager besked fra dit forsikringsselskab, om du kan få erstatning. Det sker, når dit forsikringsselskab har vurderet alle de nødvendige oplysninger i sagen fra bl.a. dig og taksator.

Hvis du kan få erstatning, får du også besked om erstatningens størrelse. Du vil kunne få udbetalt noget af erstatningen med det samme, mens du først kan få en del af erstatningen udbetalt, når du har indsendt dokumentation for, at dine skader er udbedret. Det vil dit forsikringsselskab vejlede dig om.

Hvis der har været mange stormflodsskader, kan der godt gå et par måneder, før dit forsikringsselskab har afgjort om du kan få erstatning.

Kilde: www.stormraadet.dk[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_btn title=”Tilbage” align=”right” link=”url:https%3A%2F%2Ffloodframe.com%2Fvil-du-vide-mere%2F|title:Vil%20du%20vide%20mere%3F%20S%C3%A5%20kig%20her!||”][/vc_column][/vc_row]